Facebook
home activiteiten vrijzwemmen met een beperking

Vrijzwemmen met een beperking

AquaActief zwemschool biedt mensen met een lichamelijke, geestelijke, visuele of auditieve beperking, of een chronische aandoening, 1 keer in de maand op zaterdag de mogelijkheid om vrij te zwemmen. AquaActief zwemschool heeft verwarmd water van 32 graden en een beweegbare bodem.

Iedere keer keer dat het zwemmen aangegeven wordt in ons reserveringssysteem, hebben we voor deze groep vrijzwemmen. Voor het zwemmen is 2 uur vrijgemaakt. U heeft een kwartier voor en na de tijd de mogelijkheid om u om te kleden.

Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom bij AquaActief zwemschool. Ons vrijzwem uurtje is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een lichte of meervoudige beperking. In ons bad vindt u namelijk geen glijbanen en ander materiaal wat als onrustig kan worden ervaren.

Wij bieden minder validen ook de mogelijkheid om te leren zwemmen. Ieder doet dat op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Water geeft veel bewegingsvrijheid zonder dat ze bang hoeven te zijn om te vallen. Zwemmen is daarom voor velen een hele leuke sport. We geven les op een ontspannen manier. Plezier in de les is immers heel belangrijk. Waar mogelijk leren we de best haalbare zwemslag aan. Voor meer informatie over zwemles voor minder validen; neem contact op met AquaActief zwemschool via info@aquaactief.nl.

Zwembad het Kristal  is een sportieve voorziening voor iedereen. De hele ruimte van het zwembad is drempelloos.
Verder zijn er ook nog de volgende voorzieningen:

  • Aangepaste douche en WC
  • Rolstoelen
  • Een tillift en bijbehorend bed
  • Een “luie” trap
  • Drijvers

Inschrijven kan online via ons online reserveringssysteem.