home aquasporten aquasporten

Aquasporten

Hieronder zijn een aantal vormen van aquasporten uitgelegd die worden aangeboden op verschillende tijden en locaties. Als u geïnteresseerd bent in één van de aquasporten bent u van harte welkom voor een proefles. Meld u bij de docent voor aanvang van de les, en probeer het uit. Kom heerlijk banenzwemmen als u in uw eigen tempo aan uw conditie wilt werken. Voor meer informatie over de lestijden, zie het lesrooster. Gezellig zwemmen met het gezin? Iedere zondag kunt u komen gezinszwemmen in het Kristal.

AquaBoost is een zeer actieve, uitdagende en intensieve groepsles waar je op een hoog tempo je uithoudingsvermogen en body traint in ondiep water. Het is een workout met weinig onderbrekingen waarbij het hele lichaam wordt getraind op conditie en kracht. De lessen zorgen voor persoonlijke uitdaging en onze ervaren en gediplomeerde docenten zorgen ervoor dat je de oefeningen juist uitvoert. De AquaBoost lessen zijn een goede basis of aanvulling op je wekelijkse workout en zijn de perfecte afwisseling van je dagelijkse routine!

Laat je elke week verrassen door onze lesgevers: de les AquaVaria is een les met veel afwisseling, voor iedereen die houdt van bewegen in diep water. Zowel de beendrijvers als wetbelt kunnen worden gebruikt en er is veel interval voor een nóg betere conditie. Diverse materialen komen aan bod en er is elke les weer een nieuw thema. Door de afwisseling kan er zowel op kracht, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen worden gewerkt, dus voor ieder wat wils!

Deze les is uitstekend geschikt voor iedereen die moeite heeft door een (tijdelijke) klacht aan bv schouders, heupen, knieën of rug en heeft als doel om zoveel mogelijk vooruitgang te boeken in het beter bewegen. Er wordt gewerkt met rustige oefeningen, die groot worden uitgevoerd, voor soepele en sterkere gewrichten. Toegankelijk voor iedereen die kan zwemmen of zelfstandig in het water kan bewegen. De lessen zijn kort, maar effectief en sluiten aan op de behoeftes van de groep.

Sportief bewegen in diep water met een wetbelt om is een leuke activiteit voor iedereen die wilt werken aan de algehele conditie. Je uithoudingsvermogen wordt behoorlijk op de proef gesteld, met spierverstevigende oefeningen tussendoor. Je werkt niet alleen met krachtige grote beweging, maar ook snelheid is een onderdeel van elke les. Omdat je geen bodem raakt is de schokbelasting veel kleiner en kan je meer spieren actief in beweging brengen. Het is dus ook een uitstekende activiteit voor iedereen die wilt afvallen of juist op gewicht wilt blijven. Elke keer weer een uitdagende workout!

Zwemmen is één van de weinige sporten die je gedurende de gehele zwangerschap kunt blijven beoefenen. Het is de ideale manier om aan je conditie te werken. Armen en benen worden getraind en je hebt geen last van je gewicht.Je beweegt drie kwartier in behaaglijk warm water van 32 graden. Het heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie: het verhoogt de zuurstofopname voor jou en je kind. Conditionele en spierversterkende oefeningen worden afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Het zwembad is exclusief beschikbaar voor het zwangerschapszwemmen en is rustig en kalm. Lees meer.
 

AquaCalm is een mind en body training in het warme water voor ontspanning en kracht, meer energie en flexibiliteit van de spieren. Volledig tot ontspanning komen wordt steeds moeilijk in een tijd waarin alles sneller lijkt te gaan. Met rekken kan de mobiliteit van spieren en gewrichten beïnvloed worden, waarin het bewegen van de gewrichten vergemakkelijkt worden. De AquaCalm lessen zijn perfecte aanvulling van jouw week voor een moment van ontspanning ter voorkoming van lichamelijke klachten en om je lekker in je vel te laten voelen!


 

Wat LaBlast Splash onderscheidt van andere AquaSporten? Splash viert de schoonheid van echte dans in het water! De eenvoudig te leren patronen en muziekselecties uit alle genres en tijdperken verwelkomen elke leeftijd en elk fitnessniveau. Leer o.a. de Disco, Jive, Weense Wals, Lindy Hop door te bewegen met het hele lichaam, met armen zowel in als boven het water. Klaar om te breken met traditionele AquaSporten? Make a Splash en beleef het mee! Deze vorm van AquaSport is voor iedereen toegankelijk. Een uitdaging voor jong en oud!
 

 

Bewegen is voor iedereen belangrijk! Voor mensen met de ziekte van Parkinson is het een must. Regelmatig zwemmen heeft invloed op evenwicht, manier van lopen, kracht en uithoudingsvermogen.

Hydrotherapie of therapeutisch zwemmen kan voordelen opleveren voor mensen met Parkinson. Deze activiteit is voor zowel mensen die in de beginfase van Parkinson zitten als voor mensen die extra begeleiding nodig hebben omdat de ziekte zich al verder ontwikkeld heeft.

AquaSlimLife, gezond en sportief afvallen voor zowel mannen als vrouwen die op een verantwoorde manier van de overtollige kilo’s af willen maar voor wie sporten in een sportschool vaak fysiek net een stapje teveel is. Bewegen in warm water is uitermate geschikt voor mensen met overgewicht, omdat je praktisch gewichtloos bent. De belasting voor je gewrichten en spieren is minimaal. Het zorgt ook voor een goede doorbloeding van de spieren waardoor het lichaam sneller herstelt en je verbetert ook je conditie.

AquaDrumsVibes is een uniek AquaSport programma dat de ritmes van drums, plezier en een goed gebalanceerde training combineert. Het is leuk en gezellig, want alle oefeningen zijn zo ontworpen dat ze zo veel mogelijk spiergroepen trainen. Er wordt ook extra met de weerstand van het water gewerkt, door toevoeging van sticks (die speciaal voor het water ontworpen zijn).
Probeer eens iets nieuws….drummen in het water, een fantastische beleving!

Lekker baantjes trekken voor de ontspanning of om de conditie op pijl te houden. Zwemmen is een gezonde sport, omdat er geen belasting is op de gewrichten en je bijna gewichtsloos bent. AquaSwim is een ideale activiteit in zwembad het Kristal in de wijk Zuidbroek om in uw eigen tempo aan uw conditie te werken.

 

In beweging komen en vitaal blijven is wat in deze lessen centraal staat! Bewegen in water is laagdrempelig en daarom ook voor bijna iedereen te volgen. Alle grote spiergroepen komen aan bod, er wordt gewerkt met vaste patronen die herkenbaar zijn en vaak worden herhaald. Door te trainen in water, wordt je ook fitter op land! Denk dan ook aan oefeningen als wandelen, reiken, roteren en oefeningen voor het versterken van boven- en onderlichaam.

 

Bewegen met en op muziek, met de typische oefeningen die daarbij horen. Een jumping jack, rocking horse en twist komen voorbij in een leuke activiteit voor iedereen die van bewegen houdt. Alle grote spiergroepen worden getraind en de kleinere spieren worden uitgedaagd. Lekker swingen op muziek van nu, met leuke combinaties, in borstdiep water. er zijn oefeningen voor armen, benen en buik en er wordt altijd afgesloten met een ontspannen warming down. 

AquaTherapie is een beweeggroep voor Therapie en Revalidatie. Harteraad is voor mensen met hart- en vaataandoeningen die veilig willen bewegen onder optimale omstandigheden. Onder begeleiding van een Harteraad gecertificeerde beweegcoach ga je in lekker warm water aan een betere beweegtechniek, vergroten van kracht en uithoudingsvermogen. In groepsverband wordt er les gegeven in warm water van 32 graden. De AquaTherapie vindt plaats in ondiep water en is dus ook geschikt voor de niet-geoefende zwemmer. Ben je slecht ter been? Wij beschikken over een “luie trap”  en een lift waardoor je gemakkelijk in en uit het water kunt komen.
 

Verlicht reumatische klachten door te zwemmen in warm water en ervaar alle voordelen. In water ben je nagenoeg gewichtloos en krijgen je gewrichten geen schokken te verduren. De constante warmte van ongeveer 34 graden helpt de pijn te verlichten. Heeft u o.a. de ziekte van Bechterew (ontstekings reuma), artrose (kraakbeen slijtage), osteoporose (botontkalking), fibromyalgie (weke delen-reuma) of een andere reumatische aandoening, dan is zwemmen de meest ideale sport. Trainen in water bevorderd de conditie. Je hele lichaam wordt sterker, omdat veel spieren worden geactiveerd. De oefeningen die de docent aangeeft kun je in eigen tempo en intensiteit bepalen. U hoeft niet te kunnen zwemmen. Zwemmen geeft na afloop een gevoel van soepelheid, van prettig vermoeid en ontspannen zijn.

Reserveren van een les kan via onze website en de reserverings knop of rechtstreeks op de volgende link; 
https://aquaactief.zwemscore.nl/webkassa/default.asp.
U kunt ook de knop “Nu boeken” gebruiken rechtsboven op onze Facebook pagina.