Facebook
home zwemlessen zwem-abc kijkles

Kijkles

In verband met de Covid-19 regels zijn er op dit moment geen kijklessen.

Ouders, begeleiders en familie vinden het prettig om tijdens de zwemles naar hun kind te kunnen kijken. Omdat kinderen nogal worden afgeleid hierdoor, kunnen we dat niet elke les toelaten. Wij hebben hiervoor wel een leuke optie bedacht!

Elke eerste week van de maand is er een kijkles. Dat betekent dat u de laatste 15 minuten van de eigen zwemles in de zwemzaal mag komen kijken naar de vorderingen van uw kind. Er is dan ook vaak een mogelijkheid om even kort met de lesgever te praten over hoe het gaat en er kunnen eventuele aandachtspunten worden toegelicht.

Tijdens de kijklessen mogen de kinderen ook oefenen met kleding. Dit doen we vanaf het begin, om de kinderen langzaam te laten wennen aan het zwemmen met kleding. Wilt u de dag van de kijkles uw kind de volgende kleding aantrekken vóór het begin van de les? (de kleding dient boven de badkleding te worden aangetrokken)

Niveau 1: enkel een T-shirt met korte mouwen (geen hemdje)
Niveau 2: T-shirt met korte mouwen en een korte broek met rits of touwtje (elastiek is niet gunstig; de broek kan tijdens het zwemmen afzakken en hierdoor de benen blokkeren)
Niveau 3,4 en 5: T-shirt met korte mouwen en een korte broek met rits of touwtje en waterschoentjes met een harde zool (Crocs en surfschoenen met een zachte zool zijn niet toegestaan; let ook op bij surfschoenen met een hoog drijfvermogen: dit kan de zwemtechniek negatief beïnvloeden. Vraag aan de lesgever eventueel advies tijdens de kijkles)

Denkt u er ook aan een plastic tas mee te nemen voor de natte kleding?

Tijdens de kijkles is het niet altijd mogelijk om alle ouders uitgebreid te woord staan. Heeft u vragen en/of opmerkingen over zwemzaken, dan kunt u deze ook via de mail navragen: zwemles@aquaactief.nl We proberen u dan zo spoedig mogelijk terug te mailen of bellen.  

Vragen over administratie kunt u sturen naar admin@aquaactief.nl.