aquasport apeldoorn

AquaSporten

Hieronder zijn een aantal vormen van aquasporten uitgelegd die worden aangeboden op verschillende tijden en locaties. Als u geïnteresseerd bent in één van de aquasporten bent u van harte welkom voor een proefles. Stuur een email naar:  met de datum en tijd en wij plannen een vrijblijvende les voor u in. Voor meer informatie over de lestijden, zie het lesrooster. Gezellig zwemmen met het gezin? Iedere zondag kunt u gezinszwemmen in het Kristal.

AquaBoost is een zeer actieve, uitdagende en intensieve groepsles waar je op een hoog tempo je uithoudingsvermogen en body traint in ondiep water. Het is een workout met weinig onderbrekingen waarbij het hele lichaam wordt getraind op conditie en kracht. De lessen zorgen voor persoonlijke uitdaging en onze ervaren en gediplomeerde docenten zorgen ervoor dat je de oefeningen juist uitvoert. De AquaBoost lessen zijn een goede basis of aanvulling op je wekelijkse workout en zijn de perfecte afwisseling van je dagelijkse routine!

AquaDrumsVibes is een uniek AquaSport programma dat de ritmes van drums, plezier en een goed gebalanceerde training combineert. Het is leuk en gezellig, want alle oefeningen zijn zo ontworpen dat ze zo veel mogelijk spiergroepen trainen. Er wordt ook extra met de weerstand van het water gewerkt, door toevoeging van sticks (die speciaal voor het water ontworpen zijn).
Probeer eens iets nieuws….drummen in het water, een fantastische beleving!

Op dit moment is deze les helaas niet beschikbaar.
Sportief bewegen in diep water met een wetbelt om is een leuke activiteit voor iedereen die wilt werken aan de algehele conditie. Je uithoudingsvermogen wordt behoorlijk op de proef gesteld, met spierverstevigende oefeningen tussendoor. Je werkt niet alleen met krachtige grote beweging, maar ook snelheid is een onderdeel van elke les. Omdat je geen bodem raakt is de schokbelasting veel kleiner en kan je meer spieren actief in beweging brengen. Elke keer weer een uitdagende workout!

Lekker baantjes trekken voor de ontspanning of om de conditie op pijl te houden. Zwemmen is een gezonde sport, omdat er geen belasting is op de gewrichten en je bijna gewichtsloos bent. AquaSwim is een ideale activiteit in zwembad het Kristal in de wijk Zuidbroek om in uw eigen tempo aan uw conditie te werken.

Zwemmen is één van de weinige sporten die je gedurende de gehele zwangerschap kunt blijven beoefenen. Het is de ideale manier om aan je conditie te werken. Armen en benen worden getraind en je hebt geen last van je gewicht.Je beweegt drie kwartier in behaaglijk warm water van 32 graden. Het heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie: het verhoogt de zuurstofopname voor jou en je kind. Conditionele en spierversterkende oefeningen worden afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Het zwembad is exclusief beschikbaar voor het zwangerschapszwemmen en is rustig en kalm. Lees meer.

In beweging komen en vitaal blijven is wat in deze lessen centraal staat! Bewegen in water is laagdrempelig en daarom ook voor bijna iedereen te volgen. Alle grote spiergroepen komen aan bod, er wordt gewerkt met vaste patronen die herkenbaar zijn en vaak worden herhaald. Door te trainen in water, wordt je ook fitter op land! Denk dan ook aan oefeningen als wandelen, reiken, roteren en oefeningen voor het versterken van boven- en onderlichaam.

AquaCalm is een mind en body training in het warme water voor ontspanning en kracht, meer energie en flexibiliteit van de spieren. Volledig tot ontspanning komen wordt steeds moeilijk in een tijd waarin alles sneller lijkt te gaan. Met rekken kan de mobiliteit van spieren en gewrichten beïnvloed worden, waarin het bewegen van de gewrichten vergemakkelijkt worden. De AquaCalm lessen zijn perfecte aanvulling van jouw week voor een moment van ontspanning ter voorkoming van lichamelijke klachten en om je lekker in je vel te laten voelen!

Verlicht reumatische klachten door te zwemmen in warm water en ervaar alle voordelen. In water ben je nagenoeg gewichtloos en krijgen je gewrichten geen schokken te verduren. De constante warmte van ongeveer 32 graden helpt de pijn te verlichten. Heeft u o.a. de ziekte van Bechterew (ontstekings reuma), artrose (kraakbeen slijtage), osteoporose (botontkalking), fibromyalgie (weke delen-reuma) of een andere reumatische aandoening, dan is zwemmen de meest ideale sport. Trainen in water bevorderd de conditie. Je hele lichaam wordt sterker, omdat veel spieren worden geactiveerd. De oefeningen die de docent aangeeft kun je in eigen tempo en intensiteit bepalen. U hoeft niet te kunnen zwemmen. Zwemmen geeft na afloop een gevoel van soepelheid, van prettig vermoeid en ontspannen zijn.

Bewegen is voor iedereen belangrijk! Voor mensen met de ziekte van Parkinson is het een must. Regelmatig zwemmen heeft invloed op evenwicht, manier van lopen, kracht en uithoudingsvermogen.

Hydrotherapie of therapeutisch zwemmen kan voordelen opleveren voor mensen met Parkinson. Deze activiteit is voor zowel mensen die in de beginfase van Parkinson zitten als voor mensen die extra begeleiding nodig hebben omdat de ziekte zich al verder ontwikkeld heeft.

Reserveren van een les kan via onze website en de reserveringsknop of rechtstreeks op de volgende link:

https://aquaactief.zwemscore.nl/webkassa/default.asp.

U kunt ook de knop “Nu boeken” gebruiken rechtsboven op onze Facebook pagina.