Survival

Bij de zwemvaardigheidsdiplomas Survival leert een kind hoe het zichzelf kan redden als het onverwachts in het water terecht komt. Kinderen leren ook wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Bij het survivalzwemmen draait het niet meer om het zwemmen van banen maar puur om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Kinderen moeten met kleding en schoenen aan gaan zwemmen en met deze kleding moeten ze zich onder meer drijvende kunnen gaan houden. Tijdens de survival leert uw kind:

  • Omgaan met onverwachte situaties zoals bijvoorbeeld in of uit een bootje klimmen, of onder een vlot doorzwemmen
  • Spullen opduiken van de bodem of geblindeerd onder water zwemmen
  • Het redden van een vriendje of vriendinnetje met behulp van onder andere een werpzak, een reddelingsklos en een duikpop
  • Improviseren met verschillende materialen om problemen op te lossen en iemand te kunnen redden

Alle onderdelen dienen gekleed te worden uitgevoerd. De kleding moet bestaan uit een basis- en uitgebreid kledingpakket. Er zijn in totaal drie Survival diploma’s. Het behalen van de survivaldiploma(‘s) is een absolute toevoeging voor de zwemveiligheid van uw kind. Ze worden er niet alleen sterker van maar weten ook hoe ze moeten overleven in het water. Meer informatie over de lestijden kunt u vinden in het lesrooster, aanmelden is mogelijk via de inschrijfpagina. U kunt uw kind altijd opgeven voor een proefles via .