Vrijzwemmen met een beperking

AquaActief zwemschool biedt mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke, geestelijke, visuele of auditieve beperking, of een chronische aandoening, op vrijdagavond de mogelijkheid om vrij te zwemmen. Zwemmen houdt je fit, werkt therapeutisch en versterkt de conditie. Zwembad Het Kristal heeft warm water van 32 graden en een beweegbare bodem.

Het zwembad is goed toegankelijk, drempelloos en heeft de volgende voorzieningen:

  • Aangepaste douche en WC
  • Een tillift en bijbehorend bed
  • Een luie” trap waardoor men makkelijk in en uit het water kan komen.
  • Drijvers
  • Alles is gratis te gebruiken voor deze doelgroep.

Dit moment is speciaal ontwikkeld voor volwassenen met een lichte of meervoudige beperking. In ons bad vindt u geen glijbanen en ander materiaal wat als onrustig kan worden ervaren. Zwemmen is voor iedereen een hele leuke sport ook voor mensen met een beperking.

Voor mensen voor wie het niet verantwoord is om alleen te zwemmen in ons bad van 1.40-1.80m. zijn verplicht om met een eigen begeleider te komen zwemmen. Indien nodig kunnen wij helpen bij de transfer in en uit het water. Er is altijd een volledig gediplomeerde toezichthouder aanwezig.

Alle dagen en tijden vind je op onze website. Hier kun je inschrijven via ons online reserveringssysteem. Voor vragen kun je ons mailen via:

Iedereen is altijd méér dan welkom.