baby-peuter zwemmen apeldoorn

Wat is baby-peutersurvival?

Het baby-peutersurvival heeft een positief effect op de ontwikkeling van uw kind. Heerlijk een half uurtje in de week genieten in het warme water. Elk kind is anders en het ene kind is nu eenmaal sneller dan het andere. Het belangrijkste is, dat we er allemaal van genieten. De lessen duren een half uur en de ontwikkeling van uw kind staat hierbij centraal, voor actuele tijden en locaties zie het rooster. U bent van harte welkom voor een proefles. Als u een e-mail stuurt naar: dan maken wij een vrijblijvende afspraak met u.

vanaf de eerste prik kun je bij AquaActief gaan zwemmen

Zodra ze staan/lopen kunnen ze al in het ondiepe bad zelfstandig bewegen. Het water staat tot aan de borst en ze kunnen zonder kurken lopen en zwemmen. Ze leren ook vallen, maar nog veel belangrijker…….weer opstaan! Ze kunnen zelf al duiken en een stukje zonder drijfmiddelen zwemmen. Het is een hele prestatie. Ze vinden het erg leuk.

Met vrolijke liedjes en opdrachten ontdekken de kinderen spelende wijs de omgang met water en hun eigen prestaties. Ze schrikken niet meer van onder water gaan, harde geluiden en flink spetteren. Ideaal om een kind watervrij te maken. Het is een goede voorbereiding op zwemles en eventuele rare glijpartijen in het bad. Ze raken minder snel in paniek.

De kinderen gaan met veel plezier naar zwemles, het is iedere keer weer een feestje. Of ze nu ook sneller hun diploma halen? Baby/peuter survival geeft natuurlijk geen garantie dat ze sneller leren zwemmen. Maar, of ze nu gaan zwemmen, naar ballet of voetballen gaan, het belangrijkste is dat ze iets aan sport doen wat ze leuk vinden!

Elke week is het weer heel leuk om die kleintjes te zien genieten en spetteren. Natuurlijk de ouder niet vergeten, die ook met veel plezier ervaart hoe hun kleintje zich redt in het water en nieuwe dingen laat zien.

U betaalt per automatisch incasso per 4 weken vooruit, voor actuele prijzen zie tarieven. Als u een keer niet kunt komen zwemmen, is dat geen enkel probleem. Via het leerlingvolgsysteem, waar u de vorderingen van uw kind kunt bekijken, kunt u zich afmelden en inhaallessen inboeken.

Alleen wanneer de lessen via het leerlingvolgsysteem zijn afgemeld worden deze bij de volgende incasso in mindering gebracht. U betaalt dus alleen de lessen die u heeft gevolgd, mits de niet gevolgde lessen ten minste 12 uur van tevoren zijn afgemeld. Uiteraard blijft inhalen nog steeds mogelijk en dit is zeer wenselijk in de vooruitgang van ons lesplan.

Opbouw van de lessen

De opbouw van lessen baby/peutersurvival is in 5 stappen. Kinderen worden ingedeeld in op leeftijd, maar we kijken vooral naar functionele leeftijd. Wij werken met het beloningssysteem; Inkie en zijn vriendjes. Ieder niveau wordt afgerond met een diploma. Alle klanten die ingeschreven staan in het leerlingvolgsysteem bij AquaActief doen mee met dit beloningssysteem.

Niveau 1/Parel (tot één jaar) is gericht op een alert – reactie methodiek: we dagen kinderen uit om te reageren op het medium water. Spettervormen en voortbewegen in water staan centraal.

Niveau 2/Ster (tot 2 jaar) gaat een stap verder van reactie naar actie! Het is onvoorstelbaar hoe ze zelf hun weg door en in het water vinden en wij dagen ze dan ook uit. Kinderen leren zelf veel actie te ondernemen, vanuit zichzelf. We starten ook met het float-systeem: zelfstandig drijven op de rug is de eerste stap naar survival.

Niveau 3/Krab (2 jaar tot 2,5 – 3 jaar) gaat een stapje verder van actie naar bewustwording: wat doe je en waarom doe je dat. Kinderen leren op de rug zelfstandig naar de kant toe te bewegen, wat een grote stap tot survival in water is.

Niveau 4/Zeepaard (2,5 jaar tot 3 – 3,5 jaar) gaat nog verder. Het swim- en float systeem wordt toegepast. Ze leren grote afstanden te overbruggen, waarbij ze tussendoor op de rug draaien. Zwemmen op de buik onder water kent de minste weerstand en bij het draaien op de rug komt de ademweg vrij. Ze worden bewust van hun eigen mogelijkheden en kunnen zich redden. Materialen worden geïntroduceerd als hulpmiddel en er wordt toegewerkt aan het zwemmen zonder ouders. Omdat een grote belangrijkheid ligt in survival, zwemmen we vanaf niveau 4 elke eerste les van de maand met een T-shirt. Zo leren ze snel te “voelen” wat dat betekent.

Niveau 5/Schildpad (tot 4 jaar – tot start zwemlessen). We leren ze om te gaan met alle facetten die zwemmen heeft te bieden. Er wordt zonder ouders gezwommen en vele voortbewegingsvormen komen aan bod. Er wordt een brede waaier aan mogelijkheden geïntroduceerd en we kijken naar de leerrijpheid voor de start van de zwemlessen. In niveau 5 zwemmen we ook elke eerste les van de maand met een T-shirt.

Neem gerust een proefles en ervaar hoe leuk zwemmen is! Survival is belangrijk… voor iedereen!