Wen-, proef- en afzwemmen

Data proef-, en afzwemmen

Proefzwemmen

18 mei A/B

 1 juni  A/B/C

15 juni A/B

 6 juli A/B/C

13 juli A/B

24 augustus A/B/C

Afzwemmen

25 mei A/B

 8 juni A/B/C

22 juni A/B

 7 juli A/B/C

14 juli A/B

31 augustus A/B/C

 

 

WPA staat voor: Wen-, Proef-, en Afzwemmen. Het laatste stukje richting het zwemdiploma van de NRZ! Met het WPA-zwemmen willen we de kinderen helpen de stap naar het behalen van het diploma zo klein mogelijk te maken. De zwemdocent geeft uw kind op en de administratie stuurt een uitnodiging. De uitnodiging voor deze lessen krijgt u via het leerlingvolgsysteem. Deze e-mail wordt uiterlijk 5 dagen voor het WPA zwemmen aan u verstuurd.

Wenzwemmen 
Tijdens deze les kunnen de kinderen die zwemmen in Parc Spelderholt in zwembad Het Kristal wennen aan het ‘grote bad’. Dit doen ze in badkleding. De aanwezige docent van AquaActief weet dat uw zoon/dochter voor het wenzwemmen komt. Bij voldoende in de lesonderdelen, gaan ze over naar niveau 5. U moet voor deze les in het Kristal zelf een inhaalles inboeken via de persoonlijke pagina van uw kind. Heeft u geen inhaalles meer staan, stuur dan een mailtje naar en wij verhogen uw tegoed. U bent dus niet afhankelijk van een speciale datum. Als u vanwege het wenzwemmen de reguliere les op deze dag wil laten vervallen, moet u deze zelf afmelden via het leerlingvolgsysteem. 

Proefzwemmen
Het proefzwemmen is voor alle kinderen uit niveau 5, met kleding, waarbij alle onderdelen voor het afzwemmen worden geoefend. Tijdens het proefzwemmen beoordelen de docenten of uw kind voldoet aan de gestelde eisen van het Zwem-ABC. Wanneer uw kind voldoende heeft gescoord op alle onderdelen wordt hij/zij uitgenodigd voor het eerstvolgende afzwem moment. Wanneer uw kind onvoldoende heeft gescoord op één of meerdere onderdelen zal hij/zij verder gaan met de zwemlessen en wordt door de docent opnieuw uitgenodigd als hij/zij daar aan toe is. Door het proefzwemmen proberen wij teleurstelling te voorkomen wanneer de zwemvaardigheid onvoldoende is, maar het behalen van het proefzwemmen is geen garantie voor het behalen van het zwemdiploma. 

We begrijpen dat u het wen- en proefzwemmen graag wilt volgen. We willen u er op wijzen dat dat niet de bedoeling is. Deze lessen worden zonder ouders of verzorgers  gezwommen, om een rustige situatie te creëren voor de leskinderen. We proberen de eventuele druk op de kinderen zo laag mogelijk te houden. Wen- of proefzwemmen is namelijk ook leuk! Kinderen worden opgehaald uit de kleedruimte en worden hier ook teruggebracht. Heeft u vragen, stuur dan een mailtje naar Als u vanwege het proefzwemmen de reguliere les op deze dag wil laten vervallen, moet u deze zelf afmelden via het leerlingvolgsysteem.

Afzwemmen
Wanneer uw kind aan alle eisen van het Zwem-ABC voldoet krijgt hij/zij zijn/haar zwemdiploma! Het afzwemmen is hiermee het officiële toetsmoment voor de Nationale Raad Zwemveiligheid.
Het afzwemmen vindt iedere 2 weken plaats in een groep met maximaal 16 kinderen.
Als u vanwege het afzwemmen de reguliere les op deze dag wil laten vervallen, moet u deze zelf afmelden via het leerlingvolgsysteem.