Kijkles ABC

Ouders, begeleiders en familie vinden het prettig om tijdens de zwemles naar hun kind te kunnen kijken. Omdat kinderen nogal worden afgeleid hierdoor, kunnen we dat niet elke les toelaten.

Elke eerste week van de maand is er een kijkles.

Dat betekent dat u de laatste 15 minuten van de eigen zwemles in de zwemzaal mag komen kijken naar de vorderingen van uw kind. Er is dan ook vaak een mogelijkheid om even kort met de lesgever te praten over hoe het gaat en er kunnen eventuele aandachtspunten worden toegelicht. U kunt plaatsnemen op de banken/stoelen van het bad waar uw kind zwemt. De docent zal de zwemles gewoon lesgeven. In verband met de hygiëne in de zwemzaal verzoeken wij u op blote voeten of met aangepast schoeisel de zwemzaal te betreden.

Oefenen met Kleding

Tijdens de kijklessen mogen de kinderen ook oefenen met kleding. Dit doen we vanaf het begin, om de kinderen langzaam te laten wennen aan het zwemmen met kleding. Wilt u de dag van de kijkles uw kind de volgende kleding aantrekken vóór het begin van de les? (de kleding dient over de badkleding te worden aangetrokken)

  • Niveau 1:
    enkel een T-shirt met korte mouwen (geen hemdje)

  • Niveau 2:
    T-shirt met korte mouwen en een korte broek met rits of touwtje (elastiek is niet gunstig; de broek kan tijdens het zwemmen afzakken en hierdoor de benen blokkeren)

  • Niveau 3,4 en 5:
    T-shirt met korte mouwen en een korte broek met rits of touwtje en waterschoentjes met een harde zool (Crocs en surfschoenen met een zachte zool zijn niet toegestaan; let ook op bij surfschoenen met een hoog drijfvermogen: dit kan de zwemtechniek negatief beïnvloeden. Vraag aan de lesgever eventueel advies tijdens de kijkles)

Denkt u er ook aan een plastic tas mee te nemen voor de natte kleding?

Tijdens de kijkles is het niet altijd mogelijk om alle ouders uitgebreid te woord staan. Heeft u vragen en/of opmerkingen over zwemzaken, dan kunt u deze ook via de mail navragen:  We proberen u dan zo spoedig mogelijk terug te mailen of bellen.  

Vragen over administratie kunt u sturen naar .

Niet alleen kijken maar meezwemmen: SamenOpZwemles

Ieder jaar gaan we vóór de zomervakantie: SamenOpZwemles bij AquaActief zwemschool!

SamenOpZwemles is voor alle A-, B- en/of C-zwemlessen op de locatie’s: Parc Spelderholt in Beekbergen en in Het Kristal in Zuidbroek

Tijdens deze SamenOpZwemles mag per kind één persoon vanaf 16 jaar een hele zwemles met je meezwemmen om te laten zien en voelen wat je al allemaal kunt! Zo ervaar je als ouder/verzorger de lesstof. Er mogen geen broertjes en/of zusjes meezwemmen.

U hoeft niet met kleding aan te zwemmen! Het is waarschijnlijk al zwaar genoeg.

Als uw kind in de dubbele zwemles zwemt hoeft u alleen in de eerste 45 minuten van de les mee te zwemmen.

Wij wensen iedereen heel veel plezier SamenOpZwemles!

Vergeet niet na afloop het officiële AquaActief SamenOpZwemles diploma mee te nemen? We maken er met elkaar een feestje van. Deze kun je weer bewaren in je mooie map! Dit wordt vast en zeker al een mooie plek waar al je diploma’s in worden bewaard. Iets om heel zuinig op te zijn.