Zwangerschapszwemmen

In blijde verwachting en op zoek naar een verantwoorde manier om in beweging te blijven? Dan is zwangerschapszwemmen ideaal! Bij AquaActief zwemschool kun je (samen met je partner) genieten van dit bijzondere moment.

In het water kun je vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Je beweegt drie kwartier in behaaglijk warm water van 32 graden. Het heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie: het verhoogt de zuurstofopname voor jou en je kind. Conditionele en spierversterkende oefeningen worden afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Het zwembad is exclusief beschikbaar voor het zwangerschapszwemmen en is rustig en kalm.

Zwemmen is één van de weinige sporten die je gedurende de gehele zwangerschap kunt blijven beoefenen. Het is de ideale manier om aan je conditie te werken. Armen en benen worden getraind en je hebt geen last van je gewicht. Zwemmen is niet alleen goed  voor de conditie, het stimuleert ook de bloedsomloop en ontlast de spieren en gewrichten. Zo kan het eventuele pijn verlichten.

Deelname is mogelijk vanaf het begin tot aan het einde van de zwangerschap, tenzij de arts of verloskundige anders adviseert. Zwangerschapszwemmen wordt begeleid door een deskundige docent. Samen met anderen kun je allerlei ervaringen uitwisselen. Dat schept een unieke en waardevolle band. Niet voor niets zien wij de aanstaande moeders als jonge moeders terug tijdens onze Baby/Peuter survival lessen.

De prijzen en het lesrooster voor deze les zijn ongeacht of je alleen of met je partner komt.

AquaActief zwemschool is natuurlijk erg benieuwd hoe het na de bevalling met jou en je baby gaat. Als je ons een geboortekaartje stuurt, krijg je van ons twee gratis Baby-peutersurvival lessen.