Over AquaActief

AquaActief zwemschool staat voor kwaliteit, zodat wij het beste voor uw kind kunnen bieden. Hieronder staan onze vijf kernpunten:

Kleinschalig
Docenten hebben per 45 minuten één groep van acht kinderen gedurende het traject voor zwemdiploma A. Hierdoor kunnen de docenten veel aandacht stoppen in ieder individueel kind, maar is er voor de kinderen ook genoeg ruimte om te leren van elkaar! Voor elk kind is er een individuele leerweg, voor kinderen met beperkingen kijken we naar de mogelijkheden en maken we een plan van aanpak. Groepslessen kunnen voor kinderen met een beperking minder goed uitpakken, waardoor hun zwemplezier en progressie kan vertragen. Wij bieden daarom privélessen aan (1 op 1) of in kleine groepen van maximaal vier kinderen, waarin de aandacht vrijwel maximaal op uw kind gericht is. Deze lessen duren een half uur per week. Samen kijken wij naar de meest geschikte oplossing voor uw kind. Wij verzorgen zwemlessen op maat.

Vakbekwaam
Al onze lesgevers, zowel voor de zwemlessen als voor de aquasporten, zijn volledig gediplomeerd zodat uw kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken onze zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold. Bekijk hier ons team!

Vernieuwend
Wij werken continue aan verbetering en vernieuwing van ons lesplan. In september 2017 is AquaActief zwemschool gekozen om deel te nemen aan een pilot voor het verbeteren van het Zwem-ABC. Een recente ontwikkeling is het gebruik van de MyFrog ‘kikkerschoenen’, waarmee kinderen extra stuwkracht en zelfvertrouwen krijgen bij iedere slag. Lees meer op www.myfrog.nl.

Veilig
Nederland is een waterrijk land, waar veel recreatief wordt gezwommen. Het is dan natuurlijk belangrijk dat uw kind de gevaren kent van het water, en vooral hoe hij/zij zich daarin kan redden. AquaActief zwemschool lest volgens de Nationale Zwemveiligheidsnorm en geeft diploma’s uit van het Zwem-ABC. Ook na de zwemles is het erg belangrijk regelmatig te blijven oefenen, om de techniek te behouden. Kom lekker vrijzwemmen tijdens AquaFamily op zondag. Daarnaast bieden wij een OpFrisCursus  aan voor het behouden van de zelfverzekerdheid en zwemtechniek.

Zwemmen met plezier
Leren gaat het snelste wanneer kinderen plezier hebben! Naast de serieuze kant van het zwemmen proberen onze docenten zoveel mogelijk het succesgevoel te creëren en het beste uit uw kind naar boven te halen! Mede hiervoor hebben wij ons eigen lesplan ontwikkeld, waaraan ons Inkie beloningssysteem zit verbonden! Hiermee stimuleren wij uw kind zoveel mogelijk het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden om uw kind met plezier in en om het water te laten genieten: vier je kinderfeestje bij ons, kom naar de AquaDisco, ga snorkelen of survival en nog veel meer! AquaActief zwemschool is méér dan alleen een zwemschool.

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Zwemveiligheidsnorm.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.